Få indblik i Dronningens tanker om at være dansk af Thomas Larsen

mandag, 22 maj 2017 19:30 – 21:00
Sted: Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Væggerløse

Få indblik i Dronningens tanker om at være dansk

Foredrag på Højskolen Marielyst mandag 22. maj af forfatteren Thomas Larsen om sine samtaler med Dronningen om danskhed

Thomas Larsens er Berlingskes politiske kommentator og tillige en herre, der færdes hjemmevant på de blankpolerede gulve hos landets højeste cirkler. Én af dem han har adgang til er Dronning Margrethe – og med hende har han ført en lang række samtaler om danskhed og danskernes rødder.

Det kom der sidste år bogen ”De dybeste rødder – Dronningen om danskerne” ud af.  Aldrig før har Dronningen fortalt så indgående om sit land og sine landsmænd. Det er blevet til historien om os. Fortalt af en regent, der kender hver en krog af landet og forstår at tage folkesjælen på kornet.

Dronningen fortæller om de første jægerfolk, om vikingerne og om tiden som stormagt. Hun beretter om nederlagene, der næsten udslettede os, og om viljen til at rejse landet igen.

Undervejs kommer vi med den lille prinsesse Margrethe på rejse rundt i landet med forældrene, kong Frederik og dronning Ingrid, hvor hun møder nye egne og mennesker.

Vi hører om, hvordan hun som tronarving og regent har oplevet de store skift i nyere tid, hvor Danmark er gået fra knaphed til overflod, fra land til by, fra traditionelle kønsroller til kvindefrigørelse og fra venlig nysgerrighed til skepsis over for indvandring.

Mandag den 22. maj gæster Thomas Larsen Højskolen Marielyst og fortæller om samarbejdet med Dronningen om bogen – og om Dronningens inderste tanker om det at være dansk og hvad det vil sige at være dansker.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF i Guldborgsund og er en del af forårets foredragsrække under overskriften Folkekøkken og Foredrag, hvor man kan starte aftenen med et solidt måltid mad på højskolen. Foredraget er kl. 19:30 i højskolens koncerthus – og vil man deltage i højskolens folkekøkken forinden starter det kl. 18:30. Pris for folkekøkken og foredrag er samlet 175 kr.  Foredraget alene koster 100 kr. Billetter hos LOF, på højskolen og på billetto.dk.

 

Thomas Larsen1 Min Min

Free Joomla! template by L.THEME