Foredrag af Birgitte Saltorp, dansk præst i Vancouver

tirsdag, 23 maj 2017 19:30 – 21:00
Sted: Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Væggerløse
Tirsdag den 23. maj kl. 19:30
 

Foredrag af Birgitte Saltorp, dansk præst i Vancouver om lokale First Nation-kultur i Canada og hvordan det er at være dansk præst i den sammenhæng.

 

I snart fem år har Birgitte Saltorp været dansk præst i Vancouver, hvor hun er kommet i kontakt med både nye og gamle danskere, canadiere generelt og ikke mindst de oprindelige folkeslag. Hun øser af et væld af traditioner, når hun fortæller om menneskene, som har levet og lever på Canadas frugtbare vestkyst, som ud over verdens dovneste bjørne også kan prale af at være kendt som Hollywood North. Hun fortæller om hverdag og fester i de danske fællesskaber i Vancouver og om skæbner blandt dem, som valgte at leve på kysten eller i de næsten uendelige skove, og om de oprindelige folk og hvordan, hun som præst og som menneske har lært dem at kende.

 

Birgitte har været lærer på Højskolen Marielyst og sognepræst ved Kalundborg og på Lolland, og i Canada har hun fortsat højskolelærerarbejdet ved siden af sine mange andre spændende og til tider anderledes opgaver.; hendes sogn er næsten 1 mio. kvm2, og der er omkring 46.000 danskere alene i British Columbia.

 

Birgitte Saltorp Juni 2015 001

Free Joomla! template by L.THEME