Dansk præst med et sogn på 1 mio. kvm2

tirsdag, 23 maj 2017 19:30 – 21:00
Sted: Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Væggerløse

Dansk præst med et sogn på 1 mio. kvm2

Foredrag på Højskolen Marielyst tirsdag 23. maj af Birgitte Saltorp, dansk præst i Vancouver.

I snart fem år har Birgitte Saltorp været dansk præst i Vancouver med et sogn på næsten 1 mio. kvm2.  Omkring 46.000 danskere bor i British Columbia, hvor Vancouver ligger.

I Canada er hun kommet i kontakt med både nye og gamle danskere, canadiere generelt og ikke mindst de oprindelige folkeslag. Nu er tiden inde til at vende hjem til Danmark med en bagage af fantastiske oplevelser og helt anderledes erfaringer med at udbrede Kristi budskab end de fleste danske sognepræster har.

Det holder hun foredrag om på Højskolen Marielyst tirsdag den 23. maj kl. 19:30.

Hun fortæller om menneskene, som har levet og lever på Canadas frugtbare vestkyst, som ud over verdens dovneste bjørne også kan prale af at være kendt som Hollywood North. Hun fortæller om hverdag og fester i de danske fællesskaber i Vancouver og om skæbner blandt dem, som valgte at leve på kysten eller i de næsten uendelige skove, og om de oprindelige folk og hvordan, hun som præst og som menneske har lært dem at kende.

Birgitte Saltorp har før sin tid i Canada været lærer på Højskolen Marielyst og sognepræst ved Kalundborg og på Lolland.

Billetter af 50 kr. sælges ved døren på aftenen fra kl. 19.

 

Birgitte Saltorp Juni 2015 001

Free Joomla! template by L.THEME