Ny gruppe fra Falster klar med Balkan musik på Højskolen

torsdag, 06 april 2017 19:30 – 21:00
Sted: Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Væggerløse

Vinteren igennem har fire lokale musikere arbejdet med at finde deres fortolkning af klassisk Balkan-musik og torsdag 6. april giver de deres første koncert

I Nykøbing er hun kendt som frisøren med salon i eget navn på Frisegade 1, men Vesna Andersen har mange andre talenter – og et af dem er at synge. Sammen med de lokale musikere, violinisten Simon Vikstrøm, bassisten Peter Søvad og pianisten Aase Reidun Sløgedal har hun dannet ”Vesna Grupa”, og som gør sig i Balkan-musik.

”Balkan-musik er en musik-tradition med rødder tilbage til det gamle osmanner-rige. Vi har sat os for at fortolke det på en måde, så det bliver mere spiseligt for vestlige ører”, fortæller Vesna Andersen, som selv har rødder på Balkan. Hun kom til Danmark som 14-årig i 1972 fra det tidligere Jugoslavien.

Vinteren igennem har hun og de tre øvrige musikere i Vesna Grupa øvet og øvet på Højskolen Marielyst, hvor violinisten og bassisten er lærere. Derfor bliver det også i højskolens koncerthus, at Vesna Grupa får sin debut torsdag den 6. april.

”Balkan-musik er beslægtet med portugisisk fado og blues-musik og er karakteriseret ved at være musik med masser af følelser og lidenskab. Alle sange rummer en fortælling – det er ikke som i vestlig pop blot et spørgsmål om at få hjerte til rime på smerte, men om at levere en historie, hvor man som lytter virkelig kan fornemme følelserne i sangen”, siger Vesna Andersen. Hun synger på serbisk, men vil introducere og fortælle om alle sangene først, så publikum forstår de følelser, der er på spil, når Vesna Grupa folder Balkan-musikken ud.

Koncerten spilles torsdag 6. april kl. 19:30 i Højskolen Marielyst’ koncerthus. Billetter a’ 50 kr. sælges ved døren.

Vesna3

Free Joomla! template by L.THEME