Bispevalg 2017: Valgmøde på Højskolen

torsdag, 27 april 2017 19:30 – 21:00
Sted: Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Væggerløse

Valgmøde med bispekandidaterne

Præsten i Væggerløse og Højskolen Marielyst er gået sammen om arrangere valgmøde torsdag 27. april med alle bispekandidater

Kampen om bispestolen i Lolland-Falsters Stift er for alvor blæst i gang, men det store spørgsmål er, hvad der egentlig kæmpes om. For teologisk set stikker ingen af de fire kandidater ud fra den brede, folkekirkelige midte, vurderer flere eksperter.

Kandidaterne er sognepræst i Tingsted, Falster, Christina Rygaard Kristiansen, teologisk konsulent i Helsingør Stift, Marianne Gaarden, provst i Falster Provsti, Michael Fagerlund og Poul Joachim Stender, der er sognepræst i Kirke Såby og Kisserup, Roskilde Stift.

Eberhard Harbsmeier, teolog og tidligere rektor for præsternes efteruddannelse, er en af eksperterne bag udsagnet om, at ingen af kandidaterne skiller sig væsentligt ud teologisk set. 

”De ligger alle i midten. Det betyder, at valget nok snarere kommer til at handle om personerne end om teologiske holdninger,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Torsdag 27. april kl. 19:30 er der en mulighed for at komme tættere på, hvad de fire kandidater står for – og om det reelt kommer til at gøre nogen forskel for stiftets kirkegængere, hvem der bliver valgt. Sognepræsten i Væggerløse, Anders Martin Lauritsen og Højskolen Marielyst er gået sammen om at arrangere et offentligt valgmøde i højskolens koncerthus med alle fire kandidater – og her lover aftenens ordstyrer, Højskolens forstander Christian Schou, at han med stor ildhu vil bore i forskellene mellem kandidaterne.

”Jeg skal gøre mit bedste til at trække forskellene op mellem kandidaterne og prøve at få klare svar på, hvor kandidaterne står i forhold til nogle af tidens kirkelige debatter som fx hvor rummelig folkekirken skal være, hvordan skal folkekirken tackle tidens spirituelle strømninger og skal gudstjenesten peppes op med spaghetti og populær musik”, siger Christian Schou. Han efterlyser også gode spørgsmål til kandidaterne fra stiftets kirkegængere og åbner sammen med Anders Martin Lauritsen om kort tid for spørgsmål til valgmødet via Facebook.

Den nye biskop kommer til at råde over fire provstier, 104 sogne og cirka 85.000 folkekirkemedlemmer ud af 100.000 indbyggere. Med fire mulige kandidater i spil er der tale om et ganske populært stift. Sidste år var der i Aarhus Stift to kandidater, i Ribe Stift var der i 2014 tre

kandidater, og da der skulle findes ny biskop i Viborg Stift samme år, var der fire kandidater. Sidst der var bispevalg i Lolland-Falsters Stift for 10 år siden, blev der opstillet fire kandidater.

Gratis entré

 

Bispekaabe 001 505x640

Free Joomla! template by L.THEME